Praha.cz

 
Muzea a výstavy
Pražská muzejní noc - sobota 14.6. 2014
Sobota, 14. červen 2014 06:53
Pražská muzejní noc 2014 - logo

Pražská muzejní noc, letos již jedenáctá, se uskuteční tuto sobotu 14.6. 2014 od 19 hodin večer do 1 hodiny ráno. Pražská muzea a instituce přinášejí možnost poznat Prahu a její kulturní dědictví jinak, než jak jsou její obyvatelé a návštěvníci běžně zvyklí. Vstup a doprava je zdarma a nebude chybět ani bohatý doprovodný program pro všechny generace.

Celý článek...
 
Výstava Bohuslava Reynka se těší obrovskému zájmu návštěvníků
Čtvrtek, 15. květen 2014 20:35
 Výstava Bohuslava Reynka se těší obrovskému zájmu návštěvníků

Už od 16. dubna jsou ve Valdštejnské jízdárně v Praze k vidění umělecká díla Bohuslava Reynka. Výstava se těší velkému zájmu návštěvníků z řad odborné i laické veřejnosti. Vystavena jsou díla z umělcovy pozůstalosti. Pro ucelený pohled na tvorbu Bohuslava Reynka je výstava doplněna doprovodným vydáním Bible s jeho ilustracemi. Ty představují autora především jako výtvarného umělce, pro něhož byla grafika svébytným vyjádřením i prostředkem k malbě. Pořadatelem výstavy je Nadační fond Richarda Fuxy společně s Národní galerií v Praze, ve spolupráci s Galerií Zdeňka Sklenáře a Nadací Reynek.

Celý článek...
 
Má vlast cestami proměn na Vyšehradě
Pátek, 09. květen 2014 08:42
Má vlast cestami proměn na Vyšehradě

6. ročník národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn bude zahájen v sobotu 10. května na Vyšehradě. Cílem výstavy je ukázat, jak se mění kraje a regiony naší republiky. Akci jistě přivítají ti z vás, kdo se letos chystáte na tuzemskou dovolenou. Rozhodně zde načerpáte mnoho tipů a zajímavých nápadů, z nichž si jistě nějaké místo pro letní odpočinek vyberete.

Celý článek...
 
Výstava snímků pražských tanečníků baletu od italského fotografa
Pondělí, 05. květen 2014 15:28
Dancer inside Prague

Dnes v pondělí se otevírá výstava italského fotografa Simona Ghery v barokní kapli italského kulturního institutu v Praze. Nese název Dancer inside Prague a jsou zde především fotografie sólistů Baletu Národního divadla. Světoznámý fotograf vystavoval své snímky tanečníku v mnoha evropských metropolích.

Celý článek...
 
5. května 2014 – pietní akt v Muzeu Policie
Neděle, 27. duben 2014 14:56
5. května 2014 – pietní akt v Muzeu Policie

5. květen je v našem kalendáři dnem Květnového povstání českého lidu. A právě tento den si v Muzeu Policie zvolili jako den, kdy se uctívá památka policistů, kteří v letech 1938 – 1945 položili své životy v boji za svobodu. Tradiční veřejný pietní akt na počest padlých policistů začne ve 15:30. Informoval o tom prostřednictvím tiskové zprávy na webu PČR nprap. Bc. Jan Holub.

Celý článek...
 
Od 1. května můžete vidět desítky voskových celebrit na jednom místě
Úterý, 22. duben 2014 14:29
Voskové figuríny v Praze

V Praze vrcholí přípravy na otevření pobočky francouzského muzea voskových figurín Grévin, které první návštěvníky přivítá 1. května. Na ploše 3000 metrů čtverečních ve třech patrech domu v Celetné ulici nabídne tuzemské i zahraniční osobnosti.

Celý článek...
 


Strana 4 z 6